Tuesday, May 15, 2012

Carte Postale de Paris 2 Shoppings

Toinen postikortti Pariisista ja vähän pikaisia vinkkejä.
Turisti Aleksanteri III sillalla ( Pont de Alexandre III) - Sacré Coeur de Montmartre-
Pere Lachaise hautausmaa ( cimitare) - lounas ( lunch) Montmartrella
Ostoksia (Shoppings) Le Temple du Scrap, iso askarteluliike, paljon scrap-papereita ja tarvikkeita.
osoite (address) 13 rue Ernest Cresson 75014 Paris, aika helppo löytää, metroasema Denfert-Rochereaun lähellä. Hinnat samat kuin Suomessa, mutta ostinkin ranskalaisia leimasimia, joita en ole ennen nähnyt.

Osan pitseistä ja pari vanhaa ranskankielistä kirjaa ostin kauppakujalta, joka löytyi sattumalta ( metroasema Abbesesses). Siellä muutama liike, joka myi vaikka minkälaista minitavaraa nukkekotiharrastajille.

Myös kangaskauppoja löytyi paljon Montmartren alapuolelta.
Mercerie Saint Pierre ( 6 rue Charles Nodier) siellä valtavasti pitsejä ja nauhoja (laces and ribbons), joka lähtöön. Mutta palvelu surkeaa ja paljon porukkaa. Ensin piti löytää myyjä ja sitten mittauttaa tavarat, äkkiä jotain vaan - sitten myyjä laittoi paperille hinnat ja piti käydä maksamassa kassöörille ja sitten vasta sai tavarat. Huh ihan kuin venäjällä kolkyt vuotta sitten ja jonotusta joka paikassa. No täytyy myös kehua saman liikkeen alakerrassa oli ristipistotöitä, aivan upeita, kaverini osti, ja siellä mukava myyjä!

 Välillä piti käydä syömässä ( kuva) ja ravintolasta bongasin tämän vanhan pöydän, jonka olisin halunnut ottaa mukaan! Tämä oli metallinen, mutta eikö olisi aika herkku askarteluhuoneeseen!
Sorry, still tired and have no time to translate all, use google, please!

Ai niin melkein näimme tulevan presidentin, mutta luovutimme odottelun ja seuraavan päivän lehdessä näimme kuvan hänestä juuri siinä missä olimme olleet. Ja illalla kannustettiin Suomea, katsottiin tv:tä ikkunat auki, jääkiekko-ottelussa Ranskaa  vastaan, voitto tuli, oliko tulos 7-1!3 comments:

Zoechaos said...

Had to translate this to read more about your terrific holiday. Not sure you missed much not seeing the new President although it would have been a once in a life time opportunity. Interesting that the prices were similar to those at home must have made you feel better about that! XOXO Zoe

Hilkka said...

Upeita leimasimia olet löytänyt ja aivan mahtava tuo pöytä:))) Ihme että Ranskassa vielä valitaan-mitataan-maksetaan-noudetaan...hui:( Tuli tosiaan mieleen vanhan Venäjän muinoinen leipäkauppa!!
Mahtavaa viikonloppua sinullekin, kohta just taitaa sataa ja ukkostaa iki-ihanan aamuisen auringon jälkeen, tuntuu niin hautovalta:))

Catherine said...

Oh I am soooooo jealous ! You must have had a fantastic time in Paris ! Hugs, blessings and love from Catherine