Thursday, February 27, 2020

Inspiraatiomatkalla Arabiemiriiteissä , osa 1, Abu Dhabi

Hi, this posting is in Finnish, please, use google translate, if you are interested or enjoy just the photos from UAE, these photos are from Abu Dhabi.

Joskus on hyvä irrota totaalisesti arjesta ja vaihtaa maisemaa. Meillä se on todella harvinaista herkkua. Olemme enemmän lähimatkailijoita ja lempimaamme on edelleen Suomen jälkeen Norja! Lentäminen ja ahtaat ja korkeat paikat ovat kammoni. Joten melkoista siedätyshoitoa sain matkalla.
pilvenpiirtäjiä vieri vieressä
Matkustimme saksalaisen toimiston ryhmämatkalla Arabiemiirikuntiin, joista vierailimme kolmessa, Abu Dhabissa, Sharjahissa, Dubaissa, jossa olivat hotellimme. Kohdereissuilla mukanamme oli suomenkielinen (turkkilainen) opas. Muuten englannilla pärjäsi hyvin. Ekstrareissuilla mukana oli myös itävaltalaisia ja ranskalaisia matkakavereita.
Lensimme Turkish Airlines koneilla ja välilaskut olivat Istanbulissa, matka-aikaan meni odotuksineen aina puoli vuorokautta. (Finnair lentää myös suoraan Dubaihin.)

Sharjah on näistä vanhakantaisin, uskonnollisin ja ehdottomasti alkoholikielteinen. Siellä vain pyörähdettiin bussilla mennen tullen. Eipä juuri tullut kuvattuakaan.

maailman korkein hotellirakennus, sen lähistöllä maailman korkein lipputanko...
Tässä postauksessa vietetään päivä Abu Dhabissa, joka on rikkain näistä emiirikunnista.
Dubaista matkaan meni bussilla pari tuntia.

Tutustuimme GP1 Formula rataan ja siinä ympärillä olevaan Yas Marina satamaan. Upeat olivat puitteet, hotellit ja veneet.

Kävimme Ferrarin suurimmassa myymälässä ja sielläpä ostoskeskuksessa tuli vastaan entinen suomalaiskuski Heikki Kovalainen! Tämä päivä oli miehen mieleen, hän kun on
kova formulafani. (Ferrarit jäi kuitenkin sinne)

Olimme saaneet pukeutumiskoodin, kun olimme menossa maailman 4.ksi suurimpaan moskeijaan.
Asuni piti olla ok, mutta minut ohjattiin sivuhuoneeseen pukemaan punainen kaapu päälleni!

Upeat puitteet ja kaikki kultaiset hienoudet vähän kärsivät mielialastani. Ja tuli myös kuuma, tiukat turvatarkastukset! Todellakin kaikki oli aivan valtavaa - ja aina maailman suurinta!

Upeaa käsityötä, seinillä koristeet ja käsinkudottu matto, joka painaa 35 000 kiloa! Yhdessä salissa, katossa maailman kolme suurinta kattokruunua, ympärysmitat yli 15 metriä! Ja kaikki ovat aitoja! Arabiemiraateissa on 30 % koko maailman kultavarannosta!

Kävimme lounaalla keskustan hotellissa ja taas jaksoi ihastella Corniche Roadilla upeaa rantamaisemaa ja Emiirin palatsia ja muita hienouksia paluumatkan aikana.

Kaupunkien välissä on kiva pysähdyspaikka, Last Exit.
Siellä on Mad Max leffoista tutut kulkuvälineet ja niihin sopivaa leffarekvisiittaa, osa elokuvista on kuvattu tuolla aavikolla.

unknown man / tuntematon mies, mutta aika korkea vehe
Huippupaikka, siellä olisi voinut viipyä kauemminkin. Moneen autoon oli tehty erilaisia ruoka- tai kahvipaikkoja. WC- tilatkin oli aivan huippuinspiroivat! Ei mitään hienostelua!
yksi aulan maalaus
Seuraavat jutut käsittelevät sitten Dubaita! Lisää kuvia on esillä instagram- tililläni;-))m2 comments:

Wendy L said...

Amazing pics Mervi

Ellibelle said...

Such great picture Mervi! Thanks for sharing!