Wednesday, August 12, 2020

Inspiraatiomatkalla Arabiemiraateissa, osa 5, Burj al Arab

This post is in Finnish, please, use translator on the sidebar, or just enjoy the pics.
We did this trip in early February, not any troubles with Covid19.
upeat hohtavat pilarit ja kultaa
Tämä loppuhuipennus on syystä roikkunut luonnoksena jo tarpeeksi pitkään.  Teimme matkan Dubaihin helmikuun alussa, jolloin mitään toimia koronan varalta ei vielä ollut. Emmekä me sairastuneet tai tiettävästi kukaan muukaan porukasta tai lennoilla olleista. Sen verran virus oli vaikuttanut, että kiinalaiset eivät enää päässeet matkaan. Näin moni hotelli oli sulkeutunut ja niin meillekin avautui mahdollisuus päästä aivan huippuhotelliin Palmusaarille omalle suojatulle rannalle.
Onneksi viimeisenä päivänä meillä olikin mahdollisuus makoilla ja levätä auringossa täysin palveluin. 
kultainen hissi, näillä mentiin ylös ja alas
Syystäkin voi sanoa, että elämämme matka, toista ei varmaan enää tule! Saimme hyvät tiedot kulttuurista, tavoista, uskonnosta jne. Näimme kaikki parhaat nähtävyydet ja pääsimme erikoisiin paikkoihin suomea puhuvan Opas Samin suhteilla. Ryhmässämme oli noin 20 suomalaista, välillä kohteissa oli mukana ranskalaisia, itävaltalaisia ja saksalaisia. Käytössämme oli koko ajan ilmastoitu bussi kuljettajineen.

päivällä otettu kuva, tuo uloke on helikopterikenttä, jossa on pelattu myös tennisottelu, baarit ovat rakennuksen toisella puolella samalla kohdalla.
Mutta vielä huippuhetkiin! Pääsimme tutustumaan maailman kalleimpaan 7 tähden hotelliin, Burj al Arab'iin.  Ulkonäöltään tämä ikoninen hotelli näyttää pullistuneelta purjeelta, korkeus on 321 m ja kerroksia on 60, nimi tarkoittaakin arabialaisten tornia.
Hotellin sisätiloissa on marmoria ja 2000 neliömetriä 22 karaatin kultaa. Useita baareja sekä 9 eri teemaista maailmanluokan ravintolaa.
Se on tietenkin rakennettu meren päälle, omalle saarelle, yksityisrantoineen. Rakennuksen ympärillä on maailman suurin hotellilaituri, joka on tehty Suomessa Raumalla ja "jotenkin" kuljetettu paikalle.

suomalainen laituri

Pääsimme hotellin 27:nnen kerroksen ( 200m korkeudessa ) kuuluisaan ulkonevaan  baariin (Sky View Bar) ja loungeihin - joista näkyivät upeat pilvenpiirtäjät vielä veden heijastamina. Joimme parit drinkit, oli aika erikoiset, mutta parhaat konvehdit ja macaronsit ikinä. Loungeissa ei saanut kuvata, kun siellä oli kuuluisuuksia paikalla.


upeaa lasitaidetta 
ladies room
juhlasalia valmistettiin hääjuhlaa varten
vähän mittasuhteita ! timantti-ikkunat ovat hotellin sviittejä
hotellin aulassa vesiputous
 Kiersimme myös juhlasalit ja upeat käytävät, joiden suunnittelu elää vielä tätä päivää 20 vuoden jälkeen. Aivan huikeaa! Yö hotellissa maksaa halvimmassa sviitissä n. 2000 € ja kuninkaallinen vaatimaton 800 neliön sviitti 20 000 € /vrk. Värimaaailma oli aika huikea!
Ei ihan tavallisen tallaajan paikka. Vähän lohdutti mennä nukkumaan Palmusaarelle.

Palmusaaren hotellin altailta näkymä pilvenpiirtäjiin
mieheni varpaat viimeisenä päivänä rannalla

Kiitos mielenkiinnosta. Kirjoitin tämän lähinnä itselle muistiin. Thanks for your visit here;-))m

1 comment:

Pat said...

Looks amazing Mervi, you obviously had a fantastic time. x